14 maart 2023

Microsoft Abonnementen

Home » Microsoft Abonnementen
Skool Icon

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Microsoft haar abonnementen heeft aangepast. Destijds hebben we u op de hoogte gebracht van de diverse wijzigingen en nu is het weer tijd om deze abonnementen opnieuw te beoordelen. Alle abonnementen worden namelijk stilzwijgend verlengt, en dit geldt ook voor de jaarlicenties!

Hieronder schetsen we drie situaties waarbij verschillende keuzes gemaakt kunnen worden. Lees deze aandachtig door en controleer per situatie of deze voor u van toepassing is. Het type abonnement kunt u terugvinden op uw factuur.

Situatie 1
Huidig: alleen maandlicenties
Type: NCE COM MTH
Ons advies: Heb je alleen maandlicenties stap (voor ten minst 90% van het totale aantal) over op jaarlicenties, dit scheelt zo’n 20% per licentie in de kosten.

Situatie 2
Huidig: alleen jaarlicenties
Type: NCE COM ANN
Ons advies: Heb je jaarlicenties, maar heb je er te veel stop deze en/of zet deze om naar maandlicenties.

Situatie 3
Huidig: combinatie van maand- en jaarlicenties
Ons advies: Heb je een combinatie van maand- en jaarlicenties dan is het verstandig om in te schatten of er in het komende jaar niet te veel jaarlicenties in gebruik zullen zijn, die dan niet benut worden.

Andersom is het misschien nu tijd om de duurdere maandlicenties om te zetten naar jaarlicenties, als men zeker weet dat het personeelsverloop laag zal zijn. Voor situaties waarbij men naar een combinatie van maand- en jaarlicenties gaat, adviseren wij om een tweedeling te maken tussen de licenties zoals bijvoorbeeld 90% op jaarlicenties en 10% op maandlicenties (een en ander is afhankelijk van het personeelsverloop in een jaar).

Als laatste willen we u mededelen dat Microsoft hun abonnementsprijzen gaat koppelen aan de US Dollar prijs:
• Dit zal op 1 april 2023 gaan plaats vinden en de eerste correctie betekend een verhoging van 11%.
• Zij evalueren vanaf 1 april 2023 twee keer per jaar of de prijzen in de lokale valuta relatief gezien nog in verhouding staan met de Amerikaanse Dollar en zullen hiervoor desnoods een correctie doorvoeren. De correctie kan positief/negatief uitvallen.
• De op dat moment geldende prijs wordt enkel bij nieuw afgesloten abonnementen doorgevoerd, op zowel de maand- en jaarlicenties (dus ook bij de huidige lopende maandabonnementen, deze worden immers iedere maand vernieuwd).

Wij als leverancier zullen deze correctie één op één doorvoeren. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in uw abonnement neem dan contact op met onze servicedesk, zij zullen dan bekijken wat er mogelijk is.

Microsoft Abonnementen
Artikel delen

Benieuwd naar wat ISL Automatisering voor jou kan betekenen?

Contact